Thursday, May 08, 2014

Event Future of Business is Sharing

On  May 16th RealDolmen and Kluwer are organizing the “Future of Business is Sharing” event with a number of interesting sessions.

Kennis is macht, kennis delen is machtiger. Samenwerken bepaalt het succes van mensen en bedrijven. Het stelt hen in staat die extra stap vooruit te zetten die het verschil kan maken. In ons persoonlijk leven doen we niets anders: denk aan het succes van YouTube, Naai- en Repair Cafés waarop informatie wordt gedeeld en tips & tricks worden uitgewisseld.

Maar vertaalt dit zich ook in onze professionele wereld? Het lijkt alsof bedrijven achterblijven. Medewerkers zitten vaak vast in de kokers van hun jobgrenzen, informatie in hoofden van individuen. Disciplines staan al te vaak naast elkaar en mensen gevangen in één specifieke rol.

Tijdens dit event slaan we met een aantal betrokken partijen de handen in elkaar. We staan met u stil bij het belang van kennis delen en samenwerken over domein- en  bedrijfsgrenzen heen. 

  • Samen voor ons eigen (Speaker: Dirk Draulans) - De transformatie was een sluipend proces, waarbij samenwerking over de groepsgrenzen heen getild werd. Vanuit een evolutionair perspectief is onze aanleg tot samenwerking echter niet vanzelfsprekend en lijkt het regelrecht in te gaan tegen de natuurlijke selectietheorie van Charles Darwin…
  • Social learning: voorbij de hype (Speaker: Isabel De Clercq) - Over “the rise and fall” van sociale netwerken in organisaties. Over de onzin maar vooral de zin van social learning. Over het stimuleren van krachtige kennisdeling in uw organisatie. Dit is een weg-van-de-hype-sessie: verwacht u aan eerlijke verhalen en bruikbare tips & tricks. 
  • imec Share: Innovate, collaborate and excel (Speakers: Francis Bruynseels & Joris Poelmans) -  Imec verricht onderzoek dat tot de wereldtop behoort in het domein van nano-elektronica. Tijdens deze sessie staan we stil bij de visie van imec rond samenwerking - zowel binnen de organisatie als met externe partners wereldwijd -, de uitdagingen en de transitie die de organisatie doormaakt.
    Een concreet praktijkverhaal waarin visie, change en technologie aan bod komen.
  • Paradigm shift: niet meer en vooral niets minder (Speaker: Hugo Der Kinderen) -Samenwerken over alle grenzen heen en kennisdelen. Het klinkt als muziek in de oren. Maar zal het ook lukken in uw organisatie? Intense kennisdeling lukt enkel in bepaalde organisatiemodellen. Hoe ga je van een werkplek waar 'geld in ruil voor arbeid' centraal staat, naar een plek waar 'ontwikkeling, kennisdeling en synergie' overheersen.

To register or for more information check out thefutureofbusinessissharing.com 

No comments: